Yrityksille

Työelämä – ja työelämäpuhe – kaipaa lisää inhimillisyyttä. “Ihmistä tarvitaan aina” -kampanja syntyi halusta nostaa esiin yhteiskuntamme toimimiselle elintärkeitä ihmisiä, käytännön ammattilaisia ja synnyttää yhteiskunnallista keskustelua ammattiosaamisen merkityksestä. Yhteistyössä rakennettu kampanja on suunniteltu palvelemaan myös yritysten viestintää. “Ihmistä tarvitaan aina” on tarina, jonka alla eri alojen yritykset voivat itse tai yhdessä esimerkiksi oppilaitosten kanssa tehdä ihmisten kautta näkyväksi sitä, millaisissa työtehtävissä ammattiosaamiselle ja tekijöille on paikka tänään ja tulevaisuudessa.

Mitä voin tehdä?

  • Tee yhteistyötä – yhteistyö ammatillisten oppilaitosten kanssa kannattaa. Saat apua ja sparrausta esimerkiksi siitä, millaisia erilaisia oppimismahdollisuuksia on tarjota työpaikalla joko omalle henkilöstöllesi, työuran alkuvaiheessa oleville nuorille tai alanvaihtoa pohtiville.
  • Ole aito, rehellinen ja avoin. Laita hyvä kiertämään. Anna rakentavaa, mutta rehellistä palautetta – ja ole valmis ottamaan sitä vastaan. Vain palautteen avulla voimme kehittyä vielä paremmiksi tekijöiksi ja työpaikoiksi. Tartu inhimillisen työelämän haasteeseen jo tänään.
  • Ilmoittaudu mukaan laajaan joukkoomme. Hyödynnä vinkit ja ideat, miten esitellä ihmisiä ammattien takana. Näissä talkoissa tarvitaan kaikkia – tehdään yhdessä inhimillisempää työelämää. Jokainen voi aloittaa omalta työpaikaltaan.

Päättäjille

Ammattiosaamisen merkitys on nostettava vahvemmin mukaan mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Emme pärjää ilman ammattiosaamista ja käytännön ammattilaisia. Lue täältä kampanjan viestit päättäjille.

Tahdon mukaan

Kampanjan kumppanina olette keskeisessä roolissa omilla viestintäteoillanne. Ilmoittaudu mukaan – yhdessä voimme muuttaa työelämää ja työelämäpuhetta inhimillisemmäksi sekä tehdä näkyväksi yhteiskunnan kannalta elintärkeää ammattiosaamista. 

Ammatillisen koulutuksen toimijoille

Ammattiosaajat löytävät paikkansa muuttuvassa työelämässä ja ammattitaito kehittyy jatkuvasti työpaikoilla. “Ihmistä tarvitaan aina” -viestintäote kokoaa yhteen oppilaitosten ja toimialojen kampanjoiden lisäksi myös alueellisia ammattiosaamista ja ammatillista koulutusta koskevia viestintäkampanjoita.